FI / Mittalaitteet / Kunnonvalvonta / Stroboskoopit
Monarch Stroboskoopit

Stroboskooppeja käytetään pyörimisnopeuden ja värähtelyn taajuuden mittauksiin. Monarchin tuotevalikoimasta löytyy laitteet moneen tarkoitukseen, verkkovirtaan kytkettäviä ja akkukäyttöisiä malleja.

LED-mallit

LEDit sopivat stroboskooppeihin loistavasti, niiden tuottama valo on hyvin kirkasta ja valo säteilee kohteeseen tasaisesti. Ne vievät myös huomattavasti vähemmän virtaa kuin muut lamput ja niiden elinikä on pitempi.

Nova-Strobe:

Nova-strobe LED

Tämän mallin stroboskoopeissa on 12 energiatehokasta LED valoa ja akku kestää noin 8-10 tuntia 1800 FPM välähdystasolla. Tämän sarjan stroboskooppeja on 3 mallia, Basic, Deluxe ja Pahser. Näiden mallien välähdysnopeus on 30-500 000 FPM/RPM(flashes per minute/revolutions per minute) välillä.

Nova-Strobe LED kannettavat stroboskoopit sopivat kaikkiin sovelluksiin korkean välähdystason ansiosta. Deluxe versio sisältää lisäksi kierrosluvun mittaamisen 500 000 RPM asti takometri asetuksella, sekä sisäisen vaihe-eron muuntimen. Phaser versio sisältää kaiken saman kuin edelliset versiot ja laajentaa ominaisuuksia tarjoten vaihe viivästys asetuksen 0.1-359.1 astetta, aika viivästyksen 0-1000 ms ja virtual RPM 0-200 VRPM, mikä simuloi hidastettua pyörimistä. Phaser versio kykenee myös jatkuvaan toimintaan, kun se on kiinnitetty virtalähteeseen.

Pocket LEDPocket LED:

Tämä käteen sopiva stroboskooppi on suunniteltu kompaktiksi ja vankkarakenteiseksi. Laitteen toiminta-alue on laaja 30-300 000 FPM, mikä kattaa lähes kaikki teolliset sovellukset. Takometri asetuksella kierrosluvun mittaaminen 300 000 RPM asti. Energiatehokkaiden LED valojen ansiosta laitteen akku kykenee noin 5-6 tunnin toiminta-aikaan 6000 FPM tasolla.

Xenon-mallit

Ksenonlamput tuottavat enemmän kirkasta valoa vähemmällä tehomäärällä ja niiden käyttöikä on huomattavsti pidempi, perinteisiin halogeenilamppuihin verrattuna. Näiden ominaisuuksien ansiosta ksenonlamput soveltuvat hyvin stroboskooppeihin.

Novastrove XenonNova-Strobe:

Nämä kannettavat stroboskoopit sisältävät digitaalisen näytön ja kattavat ominaisuudet. Tässä sarjassa on 4 eri mallia, Deluxe ja Basic versiot joko akulla tai AC virtalähteellä. Deluxe malli tarjoaa monipuolisemmat ominaisuudet kuten kierrosluvun mittaamisen 250 000 RPM asti takometri asetuksella ja sisäisen vaihe-eron muuntimen. Basic versioissa on 30-10 000 FPM ja Deluxe versioissa 30-20 000 FPM. Xenon stroboskooppien akku kestää noin 2 tuntia kun välähdysten määrä on 1800 FPM ja AC virtalähteeseen kytkettynä toiminta on jatkuvaa.

Phaser-Strobe:

Tämä versio sisältää Nova-Strobe Deluxe Battery version suunnittelun, laajentaen toiminta-alueen 30-50 000 FPM ja lisäten ulkoisen vaihe-ero muuntimen. Tämä versio pystyy myös jatkuvaan toimintaan kun se on kiinnitettynä virtalähteeseen.

Palm strobe XenonPalm Strobe:

Kämmeneen sopiva stroboskooppi, millä voi suorittaa mittauksia yhdellä kädellä. Laitteen toiminta-alue on 100-12 500 FPM, sillä pystyy mittaamaan kierrosluvun ja akku kestää noin kaksi tuntia 1800 FPM tasolla.

Lisätietoa ja koko Monarch tuoteluettelo